Mobiliteitscentrum

 

Het Mobiliteitscentrum is een gezamenlijk initiatief van de werkgevers- en UWV / gemeente.

Het Mobiliteitscentrum heeft als taak werkzoekenden of boventallige medewerkers uit de diverse sectoren ondersteuning te bieden bij het vinden van een nieuwe baan binnen een sector, zodat hun kennis, capaciteit en vakmanschap voor de sector behouden blijft.

Kort gezegd: het Mobiliteitscentrum 'matcht mensen'.

Het Mobiliteitscentrum biedt haar diensten aan medewerkers uit de branche:

  • die recent werkzoekend zijn geworden door faillissement of reorganisatie;
  • van wie het contract voor bepaalde tijd niet wordt verlengd;
  • die boventallig zijn en waarvoor op termijn ontslag dreigt;
  • die van baan willen veranderen;
  • die een uitkering ontvangen.

Werkgevers die op zoek zijn naar bekwame en gemotiveerde medewerkers kunnen hun vacatures kosteloos bij het Mobiliteitscentrum opgeven.

Het Job Education Center is van en voor de sector transport en techniek. Onze adviseurs combineren uitgebreide ervaring op het gebied van werkbemiddeling met ruime kennis van de sectoren.

Omdat we voor zowel werkgevers als werknemers werken, is een goede en snelle 'match' mogelijk.

Wat kan je van ons verwachten?

Je bent ontslagen bij je werkgever, je wordt door ontslag bedreigd of je wilt van baan veranderen.  Daarom ben je op zoek naar nieuw werk. Het Job Education Center heeft tot doel jou te ondersteunen bij het vinden van ander werk. Bij je zoektocht naar werk krijg je van het Job Education Center een flinke steun in de rug. Hieronder lees je welke service je van ons kunt verwachten.

Wij bieden je een vacaturebank met actuele vacatures op alle niveaus

Op onze website vind je een groot aantal vacatures. Nadat je ingeschreven bent kun je hier heel eenvoudig op solliciteren. Wanneer een werkgever jou wil uitnodigen voor een gesprek zal hij contact met je opnemen.

Werkgevers kunnen je cv opvragen

Via onze website kunnen deelnemende werkgevers je (anoniem gemaakte) cv opvragen. Wanneer een werkgever concrete kansen voor je heeft, zorgen wij ervoor dat hij contact met je kan opnemen. 

Je kunt deelnemen aan onze workshop / training en een nieuwe stap zetten in je loopbaan.

Om je zo goed mogelijk te ondersteunen in jouw proces naar werk bieden wij op dit moment het volgende aan:

  1. Workshop "Solliciteren
  2. Sollicitatietraining
  3. Cv training
  4. Socialmedia training
  5. Training op maat                                                                         
 
wegwijzer.jpg 

Waar nodig helpen we je met de financiering van een opleiding

Als je tussen twee banen in zit is het soms lastig om een opleiding te financieren. Maar een opleiding is wel een uitstekende mogelijkheid om je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Wil je een vakgerichte opleiding doen waarmee je in korte tijd je kansen vergroot, neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

.

Wij houden regelmatig contact met je zodat je bij de sector betrokken blijft

Wij nemen gemidddeld eens per drie weken contact met je op. Doel daarvan is betrokken te blijven bij het proces waar je in zit. Wij kunnen ondersteuning geven door bijvoorbeeld adviezen te geven over sollicitaties. Jij kunt je vragen bij ons kwijt en bespreken wat je tegenkomt in het sollicitatietraject.