Nieuws

statushouders.JPG     

Logistiek paspoort voor statushouders

Vanochtend heeft wethouder Alexander Vervoort aan acht statushouders het Logistiek Paspoort uitgereikt. Om dat Logistiek Paspoort te verdienen hebben ze een intensief traject gevolgd over de Nederlandse arbeidsmarkt en een interne transportopleiding gevolgd.

De gemeente Venlo en het UWV werken al enkele jaren samen met WTD Opleidingen om statushouders voor te bereiden op een baan in de logistiek. Inmiddels hebben al tientallen mensen met dit Logistieke Paspoort een baan gevonden.

    

Speak en connect, nieuwe partner in ons centrum

Een school voor inburgering, integratie en participatie.

Speak & Connect is onderdeel van Wel.kom, een organisatie die statushouders vanaf dag 1 begeleidt naar zelfredzaamheid, integratie en participatie in onze samenleving.

Wij werken nauw samen met de afdeling die deze statushouders begeleidt. Daarom weten wij wat er bij hen leeft, welke problemen zij tegenkomen en wat hun behoeften zijn.


    

Kennismaken bij de koffieautomaat

De kantine is geopend. Een ideale plek om andere gebruikers in het pand te treffen.

Onze bezoekers maken ook volop gebruik van deze plek.

Samen even in alle rust bijpraten, of in overleg waarbij een werkplek met computer nodig is. Of gewoon een goede kop koffie terwijl u op het scherm het laatste nieuws kunt lezen. We proberen het iedereen naar de zin te maken.


    

Job Education Center is geopend

Na maanden van klussen is het zover, ons centrum is geopend! En daar zijn we heel trots op.

Afgelopen dinsdag is de laatste handtekening gezet: De deuren kunnen open.

We gaan vanuit deze nieuwe locatie aan de slag voor werknemers en werkgevers, zodat vraag en aanbod op de arbeidsmarkt snel kan worden ingevuld. Dit doen we vanuit de filosofie "Samen aan de slag!".


    

Anwb, nieuwe partner in ons centrum

Als je zorgeloos wilt beginnen met autorijles is een Anwb autorijschool de beste keus. Bij ons kies je namelijk voor zekerheid, kwaliteit en gemak!

Kies voor een verkorte rijopleiding om snel je rijbewijs te halen of neem rijlessen in eigen tempo. Meld je aan voor een proefles en ervaar het autorijden zelf.